test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Saturday, 1 April 2017

Resepi telur goreng mayones , mudah disediakan sedap dimakan

hi there,

ada masanya mrs pip ketandusan idea untuk memasak. buka peti sejuk, ada ja lauk untuk dimasak, tapi tiada idea mau masak menu apa ... jadi once sudah ketandusan idea mcm ni, masak menu paling simple saja lah ... yang penting, perut kenyang, senang hati! ... sedap lagi sedap , LOL.

telur goreng mayones

tekur goreng mayones ni, serius senang saja untuk disediakan .... ini memang antara menu simple kegemaran mr,Husband dan mrs pip ...eh, anak anak pun suka ....

nak buat? macamana ? senang saja ....

bahan-bahannya:-

3 biji telur Gred A
2 sudu besar Mayones
secubit garam
1/2 biji bawang besar dipotong halus
2 tangkai daun sup, dicincang halus
sedikit serbuk lada hitam

kalau mahukan extra perisa, boleh tambahkan sedikit sos tiram, atau pati ayam

cara membuatnya:-

pukul telur dalam mangkuk ... pukul hingga kembang sedikit
masukkan mayones, garam, bawang besar, serbuk lada hitam dan sebahagian daun sup tadi
kemudian gaul rata
panaskan minyak di kuali, dan sedia untuk digoreng guna api sederhana ...
dah masak?
taburkan sebahagian daun sup tadi untuk menaikkan lebih aroma

yeah! siap untuk dimakan.


bon appetit!

have a nice weekend everyone.

cheers.







No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017