test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Friday, 21 July 2017

Taman Banjaran Crocker ... jom berehat sebentar T_T

hi there,


sekadar nak berkongsi ... hari tu Iman cuti, dia selsema ... kebetulan mr.Husband ada urusan di Taman Banjaran Crocker ... dan mrs pip pula ada banyak benda perlu diselesaikan di rumah. so, request mr.Husband untuk bawa sekali lil' Iman kalau boleh lah , so senang mrs pip nak siapkan kerja rumah ...

while lil' Amin pula stay at home dengan mrs pip saja ... bukan apa, lil' Iman ni, kalau mrs pip ada benda nak buat, dia paling suka mau 'tolong' ... tolong rosakkan kerja kerja mrs pip T_T ... alahai anak mommy sorang ni, suka kacau kacau kerja mommy kan ... hah! kan terpaksa mommy request daddy jaga lil' Iman ....

lil' Amin tu pula lain, kalau mrs pip ada kerja, dia tak kacau sangat, setakat tengok tengok saja .. kalau mrs pip minta tolong, lil' Amin akan tolong betul betul ... "Amin, tolong lap pinggan" ... sure dia lap semua pinggan, siap susun elok elok ... cenggitu lah ...

kalau lil' Iman pula "Iman, tolong lap pinggan" .... dia ambil kain untuk lap, setakat satu dua pinggan dia lap, pinggan pinggan lain tu dia susun susun jadikan permainan, kalau cenggitu, bila nak siap kerja mengelap pinggan ni ...

jadi, bila mommy busy, and kebetulan ada daddy , so memang daddy lah yang akan melayan karenah si lil' Iman ni ... tu sebab, asal daddy outstation beberapa hari, mesti lil' Iman akan tanya "mommy, bila daddy mau come home?" .... bukan sekali tanya, dalam sehari tu, berkali kali lil' Iman akan tanya, hurmmm geng karas daddy lah katakan ....

apapun, hope lil' Iman membesar jadi anak yang baik, sayang mommy daddy and lil' Amin ok ...

kalau sesiapa yang tidak tahu Taman Banjaran Crocker tu di mana, mau bagitau yang taman tu terletak di Batu 8, Jalan Kimanis - Keningau ...

ada cafe baru di buka , kalau kalau melintas jalan tu, bolehlah singgah minum kat cafe tu T_T ... sesiapa yang mencari tempat sembahyang, cafe tu pun ada surau juga, dan tandas awam pun tak jauh dari cafe tu. so bolehlah korang 'membuang' apa apa yang perlu sebelum meneruskan perjalanan ...

mrs pip kalau bab bab road trips ni, antara perkara yang mrs pip mesti peka ialah PIT STOP di mana boleh makan, solat dan nak 'membuang' tu ... kan namanya nak jalan jauh kan ... mestilah tau cari tempat tempat rehat cenggini, lagi lagi toilet WAJIB bersih ...

next time mrs pip kongsi lagi cerita Taman Banjaran Crocker ni ya, suka lah tempat ni ... dingin sejuk ... tu je lah ceritanya ... thanks for reading ...

cheers.

4 comments:

  1. Lil iman tolong banyakan kerja ye mrs pip. Hehe. Samalah dengan syafi ni. :)

    ReplyDelete
  2. IMAN MENOLONG SAMBIL BERMAIN TEMANKAN MAMANYA OKLH TU

    ReplyDelete
  3. sy baru sekali jejakkan kaki d tmn banjaran crocker ni 😁

    ReplyDelete
  4. Teringinnya nak pegi ke sini... T_T

    ReplyDelete

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017