test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Monday, 13 April 2015

Satu lagi KECUAIAN Pos Malaysia yang sukar dimaafkan!

mrs pip mmg marah dekat POS MALAYSIA ni ... dorang ni buat kerja very the cincai one ... mcm ni lah, kita story story dulu the disaster happened!

on 6th April, I sent out 2 parcel .... satu pi LAZADA (siap tempek alamat LAZADA besar besar di parcel tersebut, so senang tinguk ni parcel perlu hantar ke mana), satu lagi parcel untuk mrs pip punya kawan di KK (ni pun mrs pip tempek alamat dia besar besar di atas parcel tersebut)


serius besar mrs pip tempek alamat lazada ni

dah isi nota konsainmen untuk parcel tu ... yang lazada punya kita guna POSLAJU dengan charge RM67.60 (serius mahal, tapi bayar dengan hati senang coz benda ni perlu dikembalikan kepada lazada atas sebab yang tidak dapat dielakkan, dan kena kembalikan dengan cepat before warranty period tamat) ....

yang untuk my kawan tu, mrs pip guna penghantaran bungkusan domestik biasa sahaja, charge RM10.00 (coz ni bukan urgent, tapi very valuable for my friend to receive) ...

cer teka apa yang jadi? .....

yang parcel lazada tu sampai hari rabu petang 8/4/15 ....

lazada : mrs pip, kami dah terima your parcel, tapi barang yang kami terima ni bukan seperti yang mrs pip beritahu lazada hari tu sewaktu conversation via the phone

mrs pip: (buat muka sedikit cemas) apa yang lazada terima actually from my parcel?

lazada: ermmmmm.... it's a bag la ...

mrs pip; bag? what bag?

lazada: it's a blue bag .....

mrs pip: (cuak giler) .... oh no! pos malaysia swap my parcel! ... the bag is for my friend di KK ...

lazada : (dengan baik hati) we will post it back to you tomorrow, so that you can send it back to your friend, but can you ask your friend to send the parcel that she received back to us?

mrs pip: (still cemas) ... ok ok, I will try my best to send the thing back to you ASAP ... I am so sorry for the trouble caused ....

get the story? ... pos malaysia tersilap lekat the consignment note to the parcel ... yang lazada punya consignment note dorg lekat untuk my friend punya parcel, dan yang my friend punya consignment note dorang lekat kat parcel lazada ....


pos malaysia tengah tidur ketika dihubungi
nombor 1 300 300 300 tu baik tak perlu guna!

lepas benda ni jadi, mrs pip keep calling pos malaysia for two days, tapi jawapan daripada ROBOT tu tetap sama ....

harap maaf, semua talian khidmat pelanggan kami tengah sibuk 

ok fine, dua hari berturut turut kita kol, dapat jawapan yang sama, and mrs pip kol berkali kali as if mrs pip ni banyak masa untuk buat panggilan mcm ni .... end up, mrs pip hantar email kan ... but sekali lagi ROBOT yang reply

kamu akan dilayan dalam 3 hari bekerja 

what the heck kan .... kol tak dapat, email pula dibalas lebih kurang ayat mcm diatas tu ... buat mrs pip hangin giler!

hoi pos malaysia, saya tak guna khidmat awak secara percuma, I bayar tau ... siap ada GST, tp perkhidmatan pelanggan very the terrible ... 

 tau tak, kerana kesilapan swap my parcel to the wrong address ni, warranty period from lazada dah berakhir, dan lepas ni kena merayu dkt lazada pula for money back! wasting my time, energy, and money ....

kerana aku golongan marhaen, kau tak layan ... tapi kalau aku ni PM ke, TPM ke, Menteri Kabinet ke, sure kau layan cepat kan! 

p/s: mrs pip tak tau kalau ada yang terkena mcm mrs pip, tapi for me, it sucks!

No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017