test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Saturday, 23 May 2015

Lazada pulangkan duit semula .... refund yang berjaya !

hari tu mrs pip beli barang from lazada ... mrs pip beli penggoreng kentang (brand: lebensstil kollektion) dan juga multifunction cooker (brand: faber) ...


ni lah barangan elektrik yang dicekup dari lazada oleh mrs pip

so, what's the story? hari tu mrs pip ada buat entry terdahulu pasal beli barang2 ni di lazada, boleh klik di sini ... tapi kan mrs pip tulis yang multifunction cooker tu kita cerita next time ... so, time ni lah mrs pip nak bagitau apahal dengan multifunction cooker tu ...

after received barang2 ni dari lazada, mrs pip pun try test la kan ... yang penggoreng kentang tu hokey, mmg best je pakai ... dah pakai byk kali dah pon , mmg menyenangkan tugasan memasak mrs pip :) awesome .... 

malangnya, multifunction cooker tu tak function pun time try test ... :((( mmg sungguh sedih la kan, time tu mmg plan nak buat kuih pau la, kek kukus la, ayam kukus la ... semua tak jadi gara2 barang yang sampai tu tak berfungsi ... ruginya!

lazada, sila bayar balik!

hehehe ... so mrs pip pun kol lazada, bagitau dorang yang barang ni tak berfungsi .... dgn sukanya mrs pip nak bagitau, lazada punya respon sangat laju ... dorang email return form dan easy instruction to follow untuk mrs pip kembalikan barang yang rosak tu ...

1) isi return form
2) kepilkan return form bersama salinan invoice barang
3) masukkan barangan ke dalam kotak bersama return form dan invoice
4) pek semula barang tu elok elok untuk tujuan pengeposan semula
5) poskan semula ... mrs pip guna poslaju ...


ni la return form yang lazada bagi via email

lepas dah pos, korang boleh la update lazada berapa harga pos yang dikenakan untuk hantar semula barang dorang kan .... korang ambil ganbar jer tu poslaju consignment note dan email bersama ni poslaju consaignment note sebagai bukti penghantaran ok ...

and now, waiting for the refund ..... processing ................. processing .................... mrs pip return barang tu 6/April .... dan pada 16/April mrs pip berjaya dapat refund mrs pip , about 10 days dah boleh dapat refund, super laju juga lazada ni bayar duit balik.... 

sepatutnya refund tu dibayar bersama harga pos, malangnya kerana kecuaian pejabat pos yang sungguh estupido, klik sini untuk baca entry kebodohan pejabat pos ok , lazada cuma bayar refund barang sahaja ....

apapun, mrs pip lega coz lazada bayar balik harga barang yang rosak tu ... so mmg awesome beli barang di lazada, so far mmg mrs pip rasa puas hati with all their services ....

lepas ni, jom intai intai beli barang di lazada lagi ...ngeee .....


2 comments:

  1. macam mana nak dapat return form daripada lazada ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. return form ni lazada bagi melalui email ... e.g. barang yang dibeli rosak, korang kol lazada, then nnt dorang akan email return form tu, then korang print and isi details then form tu korang kembalikan bersama barang yang rosak, invois/bil lazada ... once semua lazada sudah periksa brg yang dikembalikan, dorg akan update status refund korang melalui email juga, and once refund korang approve, dorang akan bank in duit korang ;) ... harap penjelasan ni membantu ...

      Delete

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017