test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Thursday, 8 October 2015

Letak Maybank2u Pay di blog ... memudahkan urusniaga T_T

salam semua .....

hari tu my friend tanya mcm mana mau letak maybank2u pay di blog .... logo ni boleh letak di sidebar blog korang, and menyenangkan urusniaga penjual/pembeli online kan .... hari tu mrs pip ada buat entry tentang kenapa harus ada Maybank2u Pay ni, klik sini ...

so hari ni mrs pip bagi simple step to step bagaimana untuk register Maybank2u Pay ni  ....

login Maybank

goto Maybank2U Pay

for 1st time registration,  go to Apply for Maybank2U Pay

isi segala yang diperlukan, lepas tu, tunggu untuk approval daripada Maybank :))

kalau tiada sebarang masalah, maybe dalam 24 hours, request korang akan approve .... check inbox Maybank korang :))

dah approve ??? mesti dah kan :)) so bolehlah buat step seterusnya ......

Maybank akan bagi satu kod HTML untuk korang letak di sidebar korang

dalam HTML tu, korang cari perkataan src="paste your blogname here" (lebih kurang mcm tu lah bunyi dia )

so, korang ganti "paste your blogname here" paste guna wording yang mrs pip highlight in red di bawah ni (thanks to personelpress blogger)

src="http://www.hanif.my/wp-content/uploads/2013/08/Maybank2uPay_logo.png"

walla! semoga berjaya .... seharusnya, logo Maybank2U pasti pop-out di sidebar korang :)) selamat mencuba,...

cheers, xoxo

2 comments:

  1. owh ok mrs pip...aku belum cuba lagi mayb hari ni,

    ReplyDelete

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017