test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Monday, 7 December 2015

Beli barang murah di One Stop .... very the jimat duit oooo ....

salam semua ....

sekarang ni, dekat2 hujung tahun sure banyak ja kedai buat jualan murah .... yeah! mrs pip suka bab2 jualan murah ni, lagi2 yang berkaitan dengan barangan rumah ....

baru2 ni, sepit kain mrs pip banyak yang sudah rosak, then itewwww laundry hanger pun perlu diganti .... so kebetulan keluar pigi pekan, mrs pip pun singgah kejap di kedai one stop .... dorang sudah start jual barang2 untuk krismas, dan sale pun sudah bermula ....


tada! hanya dengan RM15, mrs pip dapat lah beli 

>>> 2 biji laundry hanger yang boleh gantung 20 helai pakaian setiap satu, 
>>> sepit kain (mrs pip beli satu pek ja coz tu bukan design yg mrs pip mau, tapi since mmg mrs pip perlukan sepit kain tambahan, so beli satu pack ja, nextime jumpa yang mrs pip suka, then baru beli berpack2), 
>>> dan juga beli gayung .... gayung lama sudah patah tangkai, so beli la satu yang baru .....

so ni kira tips jimat duit, 

1) kalau mau beli barang rumah pada harga yang murah, pastikan korang rajin2 kan diri cari kedai yang buat sale, ada potongan harga, adalah penjimatan kan ...  
2) belilah barang pada harga yang berpatutan ... sometimes barang tu sama ja, tapi kedai A jual lebih murah daripada kedai B, and it happened to mrs pip before ;)) .... rasa nyesal pula beli di kedai B , huhuhu ....

No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017