test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Tuesday, 1 December 2015

Makanan orang diet .... telur carak dan sedikit loaf yang mengenyangkan

selamat pagi semua .... sudah breakfast ? mesti gendang gendut tali kecapi, kenyang perut senang hati ni kan ... korang breakfast apa pagi ni .... ? mrs pip since on diet secara serius walaupun slalu kurang serius, so, makanan pun mmg sungguh serius yang sesuai dengan rejim diet mrs pip ... ouch!


hajat di hati memang mau makan telur mata kerbau, tapi since mrs pip perlu jaga calorie intake, so better buat telur carak ... alah, telur mata kerbau tapi dimasak dalam air yang mendidih tu ... selalu buat tak jadi, huhuhu, teknik ndak betul kan ... so this time, syukur sesangat, telur agak menjadi la juga .... gumbira di hati ....

then kebetulan that day mrs pip belikan lil' Iman chocolate loaf, so mrs pip ambil sedikit untuk cicah bersama telur carak tu ... telur tu mrs pip letak black pepper sebagai perisa ... mmg awesome makan simple breakfast mcm ni, but still mengenyangkan ....

korang pun on diet juga ? apa kata try buat telur carak dan makanan dgn bread, thumbs up! 

p/s: kalau on diet, mrs pip tiada kekangan untuk makan apa saja asalkan dalam jumlah yang berpada pada ... :))

cheers semua ...

No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017