test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Monday, 15 February 2016

Bila GF tanya "Awak nak apa untuk birthday gift tahun ni?"

yang seronoknya dalam bulan Febuari, ialah bulan ni bulan kelahiran mrs pip ....
dan biasa lah kna, kalau dah bulan kelahiran, mestilah ada sambutannya,
cuma tak la sebesar mana, just ala kadar ja,
kluar makan makan, jalan jalan, dan dapat hadiah T_T
mmg part paling best kalau dapat hadiah


last few days ago, girlfriend mrs pip call ...
dia jarang sangat call, 
sms pun mmg sangat jarang melainkan ada hal penting

so, bila dia call, mesti 1st thing dalam fikiran mrs pip 
dia mau datang Sabah ka???? 
or, ada benda penting dia mau tanya????

girlfriend : " salam GF, kau buat apa?"
mrs pip : " salam juga , aku mau tidurkan anak"
girlfriend : "awalnya anak mau tidur"
mrs pip : "hellooooo, kan dah jam 8pm, anak aku ni tidurnya on time, 
                 jam 8pm mesti mau masuk tidur" 
girlfriend : "bagusnya, lepas dorang tidur, bolehlah kau buat kerja rumah"
mrs pip : "memang pun, lepas ni mau kemas kain la pula"


girlfriend: "well, akceli aku call ni, aku mau la bagitau kan, tahun ni aku mau bagi hadiah kau on                            time" sambil dengar suara dia gelak gelak
mrs pip : "hahahaha"
girlfriend : "aku try la ok, tahun tahun sudah asyik asyik hantar hadiah kau very the late kan"
mrs pip : "aku ok jer .... awal or lewat, hadiah tu still akan sampai kan"
girlfriend : " kau mau apa untuk tahun ni?"
mrs pip : "ermmm, bagi la apa apa ja ..."
girlfriend : "kau mau handbag tak?"
mrs pip : "tak nak lah handbag ... aku tak nak handbag, perfume, make-up, gajet2 barangan dapur, tu                    semua aku tak nak ..."
girlfriend ; "nak kain ela tak?"
mrs pip : "tak nak kain ela, aku punya kain ada ber-ela ela lagi aku tak jahit" kain ela yang kaler pink                  tu dia bagi 3 tahun lepas tu pun aku tak jahit lagi, simpan buat pekasam la nampaknya

girlfriend : "jadi kau nak apa?"
mrs pip : "something yang aku boleh guna daily .... bagi aku tudung lah ... beli ja yang murah2,                            asalkan cute"
girlfriend : "what? tudung? kau biar betul?"
mrs pip : "ya la, betullah aku nak tudung .... semi instant shawl ok"
girlfriend: "mak oi, aku ni very outdated kalau bab tudung, aku dari dulu sampai sekarang cuma tau                      guna tudung bawal ja" .... memang la girlfriend aku ni, fesyen tudung dia tetap maintain                     dari kitaorang kolej sampailah sekarang ni ....

end of conversation.

la, tu ja mau tanya rupanya .... ingatkan apa lah sangat hal penting ...
tapi best juga rasanya bila ada someone yang still remember hari jadi kita kan ...

p/s: mr.Husband tahun ni mau buat surprise birthday lagi ka?
surprise birthday last year memang sungguh surprise dalam surprise .... 

last year, mrs pip dapat ini from my Girlfriend tu ...
tahun ni harap2 dapatlah tudung yang mrs pip request T_T

No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017