test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Monday, 22 February 2016

Kembalikan tenaga bersama Blackmores Multivitamins & Minerals

mrs pip ni memang mudah la letih sejak menjak melahirkan anak anak ...
well, kalau sesiapa yang jadi mommy tu, mesti tahu kan betapa susahnya menjaga
anak siang malam ... tidur tak tentu kan ....
kadang2 tu, baru ja tidur seminit dua, anak sudah menangis minta susu, or
maybe anak kembung perut, or anak tu baby kolik mcm lil' Iman dulu dulu ...

bukan ja tidur tak tentu, jadual harian semua berubah,
kalau dulu kita buat kerja ikut jadual yang kita tetapkan,
ni once dah ada anak, kita kena lah adjust dengan jadual anak kan ...

anak mandi, anak menyusu, anak mau tidur, anak menangis, etc
kemudian, kita ni sebagai SAHM, kena buat kerja2 rumah juga,
memasak, mengemas, mencuci kain, menyidai kain, etc
kalau yang ada PR tu ok lah kan,
kalau yang ada mak, mak mentua, adik, adik ipar boleh tolong jagakan anak
itupun dah dikira bersyukur sangat, at least adalah juga support kan

tapi kalau yang tinggal very the bersendirian, mcm mrs pip ...
no one yang tolong, memang semua kena buat sendiri,
letih tu memang la letih kan ....
but still thanks to mr.Husband
yang rajin siapakan masakan before kluar kerja every morning
so that mrs pip tak la begitu letih kan kena buat semua,


memandangkan keletihan ni boleh buat kita 'kurang waras' ,



kerana letih, kita mungkin hilang tumpuan menjaga anak,
mungkin juga boleh buat kita cepat marah,
keletihan juga boleh membuatkan kita tiada mood,
jadi untuk mengatasi semua tu,
mrs pip gunakan produk Blackmores Multivitamins & Minerals (BMM)
untuk menentang KELETIHAN ... ahaks!

ada ja yang suggest better beli food supplement
mcm shaklee la herbalife la ...
well semua ni memang la bagus,
tapi tak sesuai dengan bajet kita la :(
so, kita guna yang ikut bajet aje ...

mrs pip ambil BMM ni, so far very alhamdulillah,
memang sangat membantu dalam menangani masalah  KELETIHAN mrs pip ...
lagi satu, mr.Husband cakap, mrs pip dah jarangggggggggg sangat SNORING time tidur ...

eh, korang tau tak, salah satu masalah BERDENGKUR semasa korang
tidur, ialah disebabkan keletihan, jadi kalau korang rasa life
korang ni sungguh meletihkan coz banyak sgt kerja yang kena cope-up,
apa kata korang pun cubalah BMM ....


No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017