test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Saturday, 5 March 2016

Packing barang ... Sedia untuk berpindah

"di mana ada rezeki, di situlah kita tinggal"
cakap mr. Husband yang terus melekat di hati aku

mula mula memang agak reluctant untuk berpindah
ya la kan, our merphin house dah siap,
memang la best duduk rumah sendiri,
ada little garden, ada 'kolam renang'
lepas ni rindulah mrs pip ....

packing is in progress
once mr.Husband bagi green light utk start packing,
maka bermulalah aktiviti mengemas barang2 keperluan
boleh tahan juga aktiviti de-cluttering mrs pip
pilih mana yang sudah 'reject', kita buang ja terus 
tak perlu simpan2 buat pekasamT_T  

tak bawa banyak mana pun
yang tong biru tu, pakaian kitorang,
yang lain2 tong tu ialah alatulis, barangan toiletries, dan toys bebudak 

puas pilih pilih mana yang ndak boleh digunakan,
barulah buat aktiviti sorting mensorting barang
mana perlu dibawa, mana perlu ditinggalkan sahaja

antara yang perlu dibawa bersama
mula mula mrs pip sorting barangan lil' armies,
selain pakaian, yang harus dibawa bersama mestilah toys dorang kan,
dan juga buku kegemaran si lil' Iman
mrs pip bawa la juga bersama CD fav lil' Iman,
chunggington dan cerita sang kancil tu ler ....

are we ready to move?
lepas dah packing packing, susun elok2 storage box ni,
lepas tu packing barangan dapur :)

yang ni pun sedia untuk dibawa
potty training tu beli dari Lazada,
tapi bebudak refused la mau guna ;(
barangan dapur pun banyak juga yang mrs pip tinggalkan,
no need la mau bawa semua,
nnt bila bila mau pakai, boleh ja datang ambil di merphin house ni
lagipun KK - Membakut bukan jauh pon
yang ni barang2 dari dapur
yang tong merah & biru tu rempah ratus, & makanan kering, 
sudah siap packing, haruslah dilabelkan semua storage box ni
nnt senang la mau letak mana yang untuk di dapur, letak terus masuk dapur
mana yang untuk dibilik tidur, etc terus letak ikut lokasi kan
lagipun senang mau tau apa dalam storage box tu tanpa perlu buka berkali kali nnt

kasi label semua barang elok elok
kalau dulu pindah (ini kali ketiga la kita berpindah),
kena pigi minta kotak kat supermarket, 
tapi this time, mr.Husband beli storage box,
beli banyak banyakkkkkkk T_T
ada pelbagai size ikut kesesuaian masing masing,
senang mrs pip mempacking dan meng-unpacking barang2 :) kelak....

storage box
Goodbye Merphin House,
Gonna miss you much much

Welcome New Place
Will it be a better home?

No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017