test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Friday, 1 April 2016

Padan muka si ibu yang membiarkan dua orang anaknya dibilik tidur sendirian!

Ingat senang ka jadi surirumah sepenuh masa? boleh santai santai tengok telenovela?
please la! ... jadi surirumah ni, mengalahkan orang yang kerja ofis kekadang , 
ntah bila la kerja rumah ni boleh selesai , lagi lagi kalau tiada sesiapa yang membantu ...

kredit: pexels
macam kes lil' Iman dan lil' Amin baru baru ni .... mrs pip tinggalkan mereka berdua sendirian
di play room dorang, while mrs pip turun ke tingkat bawah untuk men-laundry kain guna washing machine ... 

dari 1st floor to ground floor berlari menuruni anak tangga selaju Bolt, kurang seminit
TURN ON washing machine, tekan tekan setting water level, kurang seminit
masukkan semua soiled clothes ke dalam washing machine, seminit ...
berlari selaju BOLT naik ke atas semula, kurang seminit 

so total kerja secara matematiknya bersamaan dengan 1 minit 30 saat !

ok, memang aku SUPER MAK, so boleh ja buat kerja pantas bak halilintar T_T

***********
dijadikan cerita, tengah aku sedang nak menlaundry kain kat tingkat bawah , where our washing machine located, tetiba kedengaran suara riang ria lil' armies bermain ... as a mom, memang happy la kan kalau anak anak boleh main bersama no brotherly fighting ....

lepas masukkan kain dalam washing machine, set semua dan turn ON, let the robot do the works, so mrs pip pun naiklah ke tingkat atas where lil' armies play in their 'toys room' .... tapi time naik tu, mrs pip naik senyap senyap mahu mengendap bebudak berdua ni, apa lah yang dorang tengah happy sangat bermain ...

hah! patutlah gembira berdua, rupa rupanya dorang very the joint venture bekerjasama kerah tenaga menanggalkan semua the mosquito netting! ..... hellooooo anak mommy berdua, tau tak mosquito netting tu untuk apa? .... 

jadi, sebagai bukti kenakalan korang berdua, nnt once dah grow up sila lihat sendiri how notty notty anak mommy ni suka kacau itu ini *dasar perangai budak budak!*, mommy jadi mammarazzi tangkap gambar korang berdua .... punya khusuk dorang ni, tak sedar pun mommy tengah snap snap pics korang kan T_T


hurm, nak marah pun tak guna ... lagipun bukan hal besar kan ... 
once bebudak ni dah puas mengexplore netting ni, mrs pip alihkan netting ni ..
tak yah pasang lah ... nnt kalau pasang, once again lil' armies surelah kacau balik ...

sila layan aksi lil' armies T_T







pasal dorang ni dah asyik bermain,
langsung tak sedar mommy is watching you guys,
so mrs pip pun say hello ...... hah! terkejut lil' Iman ...
dah kantoi tu, pandailah pula cover line kan ......

cer teka apa lil' Iman said?


v
v
v
v
v

lil' Iman said, 
"mommy, Iman penat do work"
"mommy, make susu please"

T_T
saja lah tu takut mommy marah kan 
so 'susu' dijadikan alasan

v
v
v
v
v


there you go,
dapatlah sebotol susu
dan segala bukti kenakalan ada dengan mommy 



ok, finsih your milk, lepas ni tolong mommy kemas semua ni !

*******
kadang kadang bila anak anak suka kacau itu ini,
don't get mad, kalau setakat mengacau barang2 yang tidak mendatangkan bahaya,
just let it be ... they are in the phase of exploring things , their curiosity level is high , 
semua pun nak tahu, semua pun nak tanya kan ....

just let them have fun ... 
kekadang dah belikan mainan yang best best *in our opinion la*,
tapi maybe mainan yang kita berikan tu, dorang tak suka sangat
coz the level of exploring is low :) ....

sekarang ni mrs pip perasan, 
kalau lil' Iman, dia suka dengan benda benda yang ada tulisan,
while lil' Amin pula suka dengan kitchen utensils .... ngee T_T

No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017