test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Monday, 2 May 2016

Tiada lagi rambut kusam dan kering bersama Lucido-L Triple Beauty Vitamin Oil

hi there,

cuaca yang agak panas, sangat sangat tidak menyenangkan ;( ....rasa mcm malas untuk keluar rumah, rasa mcm eh eh sedap lagi duduk berperap kipas aircond di dalam rumah T_T ....

cuaca yang panas terik mcm ni boleh buat segala anggota tubuh badan dehydrate, termasuklah mahkota kepala setiap wanita , muehehe .... rambut yang cantik pada asalnya, once dehydrate dan kurang penjagaan, mulalah nampak kusam dan 'frizzy' , ouch ouch ouch ....


so, last few weeks rambut mrs pip menunjukkan tanda tanda kekeringan dan terasa tidak sihat ... mcm layu ja rambut ni :( , mrs pip ni pula jenis yang suka rambut shine and wavy sentiasa , jadi a bit risau juga bila rambut kurang bermaya ....

recently ketika membeli barang di watsons, mrs pip ternampak hair supplement yang ada vitamin A C E bersama sunflower oil ...amboi, bukan badan ja yang perlukan supplement, bukan wajah ja yang perlu cantik, tapi rambut pun perlu dijaga dengan elok T_T 

then recall kebaikan kebaikan vitamin A, C, E untuk rambut ....setahu mrs pip vitamin A ni mengekalkan tisu tisu badan terutamanya di mata, tapi selain itu,vitamin A juga membantu pertumbuhan dan kesihatan kulit ....

untuk Vitamin C pula, ni vitamin yang femes dan sentiasa dalam ingatan mrs pip :) , selain untuk mencantikkan kulit, rupa rupanya vitamin C membantu rambut daripada kering dan bercabang ;p ....

dan Vitamin E pula, membantu meningkatkan peredaran di kulit kepala dan meningkatkan tekstur dan kualiti rambut .... 

eh, sunflower oil macam mana? ...mrs pip minta tolong mr.Google carikan kelebihan sunflower oil, dan terjumpalah hasil penulisan yang mengatakan sunflower oil membantu maximise kan rambut agar bersinar, dan disamping itu membantu untuk retain moisture di dalam rambut T_T     


senang ja tau apply vitamin oil ....just tekan dua tiga kali minyak ni ke atas tapak tangan, then sapu di seluruh rambut .... hasilnya boleh nampak dalam sekelip mata ....rambut nampak bersinar dan tak menggerbang (frizzy), selain tu rambut akan lebih licin dan bermaya....

kalau korang rajin, boleh juga skodeng laman web rasmi Lucido-L di sini ....

vitamin oil ni juga ada wangian floral, so bukan sahaja rambut kembali sihat dan bersinar, tapi kekal harum sepanjang hari ......... memang thumbs up la untuk product ni .... BEST! ....sekarang ni, mrs pip memang hari hari nak pakai Lucido-L vitamin oil ni, bukan mrs pip ja suka, mr.Husband tergoda bila cium rambut mrs pip harum semerbak , hohoho .....

cheers!

semoga perkongsian ni membawa manfaat kepada mereka mereka yang sedang mencari produk untuk puluhkan rambut rosak kering dan tak bermaya .........


No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017