test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Saturday, 30 July 2016

Kuasa Peguam Negara terhadap isu 1MDB

hi there,

ishhhhhh .... dah lah semalam semalam tu sukar untuk tidur, fikir pasal gst kononnya nak naik 8%! hambek kau ... mr.Husband lah yang cakap, maybe akan naik .... sumber mana yang bgtau dia gst akan naik, tu akak tak korek la pula ....

tu yang semalam semalam kan, then yang semalam tetiba cerita pasal DRAMA TERHANGAT di MALAYSIA .... isu 1MDB lah ... aku rasa isu 1MDB ni memang DRAMA TIDAK BERMUSIM ... kejap senyap kejap panas .... sungguh lah kau 1MDB ....

kalau betul 1MDB tu ada masalah songlap duit kan, apa susah, POLIS kan ada, suruhlah POLIS keluarkan waran tangkap kerrrrrr or reman kerrrr kat TERTUDUH! haish , lagi banyak mau bising kan .... oh ya, SPRM kan ada, bukan all these days SPRM very the integriti sungguh kuat ...

SPRM, di manakah engkau?

then mr.Husband said .... "memanglah kes ni polis cakap still dalam siasatan, tapi kalau AG kata 1MDB no problemo, how?" ....

ok, so what? lantaklah AG nak cakap apa .... let the police siasat la ... then dah jumpa PEROSAK 1MDB, polis tangkap lerrr ...

"ni ingat mcm main police and thief tu ker?"  .... sindir mr.Husband

ok. fine. AG oh AG ....

AG tu siapa? ..... kalau AG hotfm tu aku tau ler ....

then google AG ....jumpah info ni KLIK SINI

then try ingat balik time sekolah dulu, one of my cikgu kata, jangan main main dengan peguam negara, masa depan negara di tangan mereka T_T *aku ler berangan nak jadi lawyer pastu boleh tadbir negara*

dulu aku tak faham, now aku dah terlebih faham ...

Tan Sri Mohd Apandi Ali
Peguam Negara Malaysia
buatlah apa saja ... polis siasat lah dalam dalam, SPRM check sana check sini ... apa saja .... mungkin mereka buat sebaiknya, tapi perlu diberi PERHATIAN :-

Antara tugas Peguam Negara ialah menentukan sama ada sesuatu kes itu boleh diteruskan atau tidak. Jadi mereka yang sedang disiasat oleh polis belum tentu bersalah. Seseorang itu tidak bersalah sehingga dibuktikan bersalah .[1]

hurm..... let the AG do his work the best!

berkhidmat untuk rakyat , dan negara ... not for the specific someone else, sudah ler ....

panjang sangat isu 1MDB  , bila boleh selesai? .... alah AG, panggil je lar mereka mereka yang terlibat , kasi habis ini cerita ... tak boleh ke?


No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017