test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Saturday, 13 August 2016

Back to HUGGIES

hi there,

recently, mrs pip quite unhappy dengan DRYPERS WEE WEE DRY ... yang DRYPANTS tu mrs pip has no problem ... bukan apa, rasa mcm yang wee wee dry tu semakin nipis la ... or mrs pip sorang ja ka yang perasan mcm tu???

since a bit disappointed dengan wee wee dry, so mrs pip told mr.Husband maybe we should change the lil' armies punya diapers ... tukarlah mana mana brand pun, try pakai tengok macam mana kan ...


last few weeks, time pigi servey, selain nak beli barang dapur, mmg nak top up diapers lil' armies, so nak ambil wee wee dry ke tak ... dua hati betul ! .*well, dah almost 2 years stick dengan wee wee dry tau*

sebelah wee wee dry tu, ada huggies drypants, then tengok harga .... mak oi! biar betul ... dashyat ! twin pack drypants tu RM55.00 .... , lepas tu check wee wee dry, then check DRYPERS drypants .... wee wee dry kalau tak silap RM8.00 lagi mahal per pack ... DRYPERS drypants twin pack RM75.00 ... so, do the maths ....

seriously , harga HUGGIES DRYPANTS tu jauh lagi murah .... since mmg unhappy dengan wee wee dry kan, so mrs pip pun dengan hati yang sayu, ambillah dua pek HUGGIES DRYPANTS tu ... satu size XL untuk lil' Amin dan satu size XXL lagi untuk lil' Iman ....

Left :size XXL
Right: size XL 

dulu, lil' Iman mmg pakai HUGGIES pun, yang strap strap tepi tu la, tapi ada one time tu kualiti HUGGIES merosot >>>> diapers tu cepat penuh, kapas dalam diapers tu mudah hancur .... in-law pun pakaikan anak dia DRYPERS and so far so good ja dia cakap , so tu yang beralih kepada DRYPERS, moreover boleh collect points and later dapatlah redeem free gift kan kat DRYPERS website T_T ....

now back to HUGGIES buat sementara waktu .... harga pun murah berbanding DRYPERS DRYPANTS, dan kualiti pun better dari DRYPERS  wee wee dry ... bab collect points tu, hurmmmmm terpaksalah diabaikan dulu .... sob sob sob *no more free item boleh redeem* ....

tapi ni bukan bermakna nak boycott terus DRYPERS tu, maybe DRYPERS bukan lagi pilihan utama mrs pip, but still akan beli DRYPERS in case stock HUGGIES habis di pasaraya *pernah jadi hal mcm ni, pergi dua tiga pasaraya, saiz yang lil' Iman pakai time tu no stock!* ....

ni sekadar my own opinion based on my experienced .... tiada maksud nak buruk-burukkan mana mana brand pun ... tu jer la ceritanya ....

cheers.

No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017