test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Monday, 24 October 2016

Hilang 1kg dalam seminggu....

hi there,

seminggu gastrik!

boleh tahan juga sakit,  bertebalik tunggang menahan sakit walaupun sudah ada ubat... akibat gastrik ni,  buat mrs pip selalu loya dan bikin hilang selera makan.

hari tu beria ia lab mau plan semula diet yang tetiba terbengkalai,  dari hilang 7kg, naik semula 6kg! ikut hati mmg putus asa sudah,  tapi bila mrs pip selalu baca journey kejayaan org yang berusaha sungguh2 dalam menurunkan berat badan, terus mrs pip bersemangat semula untuk diet.

and yes, mrs pip belajar dari kesilapan lalu.

but now, timbul pula masalah gastrik... mmg nak plan berdiet semula,  tapi buat masa sekarang better focus untuk sembuhkan gastrik ni pula,  tapi kan mrs pip perasan sejak gastrik ni, mrs pip lebih banyak minum air,  makan dalam kuantiti yang kecil tapi kerap, makan banyak buah terutamanya betik, no more tea or minuman manis...

and guess what,  berat bdn mrs pip hilang 1kg! dalam masa seminggu....

once gastrik ni hilang sepenuhnya, mrs pip akan lebih berhati hati dgn pemakanan yang diambil,  dan gonna say NO to sweet drinks la kan...


well,  muka still bulat though lose 1kg... 

hehe, apa la mrs pip ni kan,  baru satu kg hilang pun perasan vogue T_T

since dah hilang 1kg, so it is a good start untuk berfikir semula apa yang harus mrs pip buat untuk turunkan berat badan tanpa membuatkan gastrik semakin teruk... 

but thankx to my gastrik,  mrs pip terbelajar sesuatu ttg diet...  it is not only to lose weigh but in the same time to stay healthy... dan kerana gastrik juga, mrs pip consume banyakkkkkkkk air.... in any ways,  mrs pip percaya air tu membantu menghilangkan berat badan dgn lebih cepat... 

asal lapar sikit terus minum air so perut tak la terus lapar then kalau still lapar juga, mrs pip makan buah dulu,  then baru makan heavy meal,  tu pun semangkuk kecil... you ols know la,  gastric people tak boleh makan byk dalam satu masa... kena makan sikit2 at one time,  lepas tiga empat jam,  makan lagi sikit,  cenggitu kalau gastrik... 

hope the gastric shoo shoo away.... lagi cepat lagi bagus. 

cheers. 



No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017