test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Saturday, 3 December 2016

Berhujung minggu di Tanjung Aru Beach

hi there,

lama rasanya tidak bawa lil' armies jalan jalan ambil angin luar ... kalau mr.Husband ada masa terluang, dapatlah mrs pip dan lil' armies kluar jenjalan , tapi once mr.Husband busy , nampak gayanya, kita lepak lepak di rumah sajalah ...

minggu lepas, mr.Husband ajak pigi Gaya Street, mestilah suka kan ... banyak benda boleh tengok di Gaya Street, tapi mrs pip bukan ada barang mau beli pun, cuma tu lah mr.Husband nak sangat pergi Gaya Street cari sesuatu ... mrs pip layan ja lah, sambil jalan jalan sambil cuci mata ....

lil' armies ni asal jalan ja mesti minta beli lori seketul sorang
padahal di rumah banyak ja lori dorang parking, hurmmm
seketul kecil tu RM5.00 satu, beli di Gaya Street

pusing pusing Gaya Street, mrs pip nampak ada gerai adik manis ni jual keronsang, since ada few keronsang mrs pip dah tercabut pin dari badan, lagipun paling last seingat mrs pip la, beli keronsang ni was 3 years ago, so wajib beli yang baru ...

mrs pip beli 9 biji keronsang yang kecik kecik tu, harga RM10.00, then mrs pip beli 3 pasang jarum peniti yang ada banyak bentuk cute cute, mrs pip beli 3 pasang harga RM10.00, tu ja lah mrs pip rembat di Gaya Street ... ada juga jual shawl cantik cantik, rasa mcm mau beli, tapi mcm hurmmmm, kaler apa aaaaa mau beli, confuse punya pasal, last last ndak jadi beli ... jimat duit mr.Husband, ngee...

*no pix taken in Gaya Street* ....

lepas dari Gaya Street, beli sedikit minuman dan makanan, mr.Husband ajak lepak lepak di Tanjung Are Beach ... alahai, Tanjung Aru Beach ni, mcm jadi haunted place pula ... mr.Husband bgtau, ada development project coming soon, so tu sebab semua gerai makanan dan buah-buahan dirobohkan ...

kami park kereta di 2nd Beach, better la park di sini berbanding di 1st Beach tu ... then tolak stroller lil' armies pusing pusing taman , pastu berehat di bawah pokok yang rendang ... lil' armies pula kitorang biarkan main pasir ... go play with the nature, kids!



tenangnya air laut,
rasa mcm mau pigi swim swim pula



lil' Iman enjoy happy faces ja kan, tapi lil' Amin ni, muka masam mencuka eh!
ni apasal pula?


dua budak ni ndak sabar mau kluar dari stroller



mrs pip biarkan lil' armies bermain, habis penuh pasir kasut dorang ni, siap baju seluar pun berpasir, but hey, who cares ... mr.Husband cakap, "biar ja la dorang bermain, nanti lepas siap main, kita pigi public toilet, cuci tangan kaki dorang ni" .... gembira budak budak berdua ni dapat bermain, lari sana sini, kuti kutip daun kering, kaut kaut pasir , huh! *mrs pip tengok hati ndak tahan kejap kejap mau lap tangan dorang kasi bersih* ....

after one hour gitu, it's time to go home :)) ....

eh, tapi kan, bukan terus balik rumah pun .... mr. Husband ajak pigi Tuaran kejap, beli ikan since bekalan ikan di rumah sudah habis ... so, ke Tuaran la kami ....

tu ja lah cerita hujung minggu kitorang ... have a nice weekend everyone.


No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017