test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Friday, 7 April 2017

Baju melayu yang pertama

hi there,

eh eh, raya dah dekat la .... aiseh, puasa pun belum, raya juga yang diingati. hehe.

cenggini, si Iman ni kan sudah pun berusia 4 tahun, tapi kan mrs pip memang ndak pernah belikan si Iman ni baju melayu! deng! slap la tu face sendiri .... alasan kenapa ndak beli?  ... eeiiii, nanti nanti lah kalau si Iman besar sedikit, kunun.

tetapi memandangkan lil' Iman bersekolah di Permata, dan setiap kali Jumaat harus pakai baju kebangsaan, jadi mrs pip pun belikan lah lil' Iman sepasang baju melayu ....


dan dua hari lepas, mrs pip pergi Beaufort, masuk satu kedai India ni depan old Public Bank, dapatlah baju melayu tu walaupun bukan warna yang digemari ... ni warna macam dark mustard ....

berharap boleh belikan baju biru muda atau hijau pucuk pisang cenggitu la, tapi warna ni ja yang ada saiz untuk lil' Iman ....beli sajalah .... nnt kena 'ingatan mesra' lagi dari Permata ... anak dah sekolah, so haruslah hormat peraturan sekolah kan ....


sudah alang alang belikan untuk lil' Iman, nnt lil' Amin lirik lirik mata tanda cemburu *selalu mcm ni*, jadi haruslah belikan juga sepasang untuk lil' Amin ... harga pun berpatutan ...

lil' Iman saiz 24, RM27.00
lil' Amin saiz 22, RM25.00

fabrik pun selesa ... siap tauke tu cakap, kalau ndak muat boleh return dalam 7 hari bawa saja resit ....


mrs pip pakaikan budak berdua baju melayu ni, happy sangat bebudak ni ... siap tanya lagi "mommy,, ni baju apa? baju apa ni mommy?" ....

krik krik krik , bunyi cengkerik .... kesian anak anak, baju kebangsaan negara sendiri pun ndak kenal .. salah mrs pip la ni ...

dan buat pertama kalinya, lil' Iman dan lil' Amin merasa baju melayu dan, siap tanya bila lagi boleh pakai baju melayu ni? ... nantilah lepas mommy cuci baju ni, dan alter sikit baju ni, ok .... ndak sabarlah tu mau pakai lagi :))

hope this will be one of those beautiful memories in lil' Iman's & lil' Amin's life ;))

p/s: mak mak sekalian, bila first time anak anak mak mak sekalian pakai baju melayu? seronok tak mereka?

cheers.



No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017