test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Tuesday, 16 May 2017

DIY kad HARI GURU; the final product revealed!

hi there,

hari ini adalah hari guru 16/5/2017 .... HAPPY TEACHER"S DAY to all teachers in Malaysia T_T .... Thank you for educate us! ....

dan sempena hari guru ni, playschool lil' Iman juga turut menyambut hari guru, dan sekaligus menyambut hari ibu T_T and I tell you ols, siap semua ibu2 dan cikgu akan buat persembahan tarian / lakonan :) ...

tapi terus terang, I is cannot menari2 semua ni, nak berlakon lagilah ke laut ;( ... dan kebetulan mrs pip demam, so latihan tarian memang tak dpt nak join .... jadi, mrs pip tak join the performance, fuh lega.

ucapan terima kasih tidak terbalas dengan jasa cikgu cikgu yang mendidik anak bangsa

since hari guru, sangat sinonim dengan pemberian kad hari guru daripada murid2 kepada cikgu masing2 kan ... jadi, untuk lil' Iman, mrs pip sediakan juga DIY kad hari guru, nnt boleh diberikan kepada cikgu2 di Permata, sebagai tanda terima kasih kami kepada cikgu2 lil' Iman ...


di PAPN Membakut, ada 5 orang cikgu yang bertugas... setiap cikgu mempunyai anak didik masing masing, dan untuk lil' Iman, cikgu pendidiknya ialah cikgu Rozie sebelum lil' Iman ditukarkan ke kumpulan cikgu Edayu ... tapi, takkan nak bagi cikgu Rozie dan cikgu Edayu  ja kan kad hari guru, mana aci? moreover, cikgu2 lain pun still bantu menjaga anak-anak yang bukan ditugaskan untuk mereka.

to be fair, mrs pip sediakan kad sorang satu T_T ....


mrs pip buat ala kadar saja, almaklumlah, I is amateur, nak jadi pro bab hasil2 kraf ni, memang tak lah, nak berguru dengan cik Farrah, she is very the far far kan ... dan semua bahan yang mrs pip gunakan ialah bahan2 dari stationery storage box mrs pip, pakai ja lah apa yang ada ... nak membeli, nanti membazir ja kan ... mood malas mau keluar menyopping


ni antara design dalam kad tu ... 
simple simple jer ... 
hope cikgu cikgu suka, ikhlas dari parents lil' Iman T_T


dan once again, Happy Teacher's Day.

and the word of 'T.E.A.C.H.E.R' stands for :-

T-ENDER
E-MPHATIC
A-DMIRABLE
C-ARING
H-ONEST
E-NCOURAGING
R-ESPECTABLE

cheers.



No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017