test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Tuesday, 2 May 2017

'Knowing the nature' bersama lil' Amin

hi there,

since nowadays lil' Amin tinggal sorang2 di rumah once mrs pip hantar lil' Iman to his playschool .... kadang2 bosan lil' Amin main sendiri, kesian Amin .... sekarang ni, aktiviti harian lil' Amin di sebelah pagi ialah JOM MEWARNA ... suka lah lil' Amin dapat bermain dengan warna, sambil mewarna, sambil mrs pip kenalkan lil' Amin dengan abjad ABC....

tapi kalau hari2 mewarna, pasti bosan, so sesekali mrs pip bawa lil' Amin 'knowing the nature'....

 Mengenali Alam Persekitaran : Jom kenal bunga / tumbuhan


pegang ja tau, jangan tarik sudah ...

mula-mula tu, kita lawat kebun sayur ala kadar dulu





kebun sayur ni bukannya besar mana,
tapi cukup untuk bekalan sayur keluarga kecil mrs pip ni :)

dah puas pusing pusing kebun sayur tu, bawa lil' Amin pusing2 tingu bunga pula
ehem ehem ... ni bukan milik mrs pip ok ....

mrs pip kalau bab2 bunga, memang gagal nak memberi nama ...
nak menanam bunga lagi lah langsung tak tahu. ZERO.

ni hak milik mak mentua :))


#1


#2


#3


#4


#5

eh, korang jgn la tanya bunga2 ni nama apa ,
cuma bunga orkid tu mrs pip tau la ...

puas pusing2 satu taman bunga mak mentua ...
bawa lil' Amin pula layan anak2 ayam telur
ada 30 ekor semuanya ...

insyaallah kalau semua menjadi, lepas ni tak perlu lagi beli telur ayam ...
:)))


suka lil' Amin layan ayam ayam ni ...


alahai ayam, kesian korang duduk berhimpit himpit ;(


reban sedang disiapkan ... T_T

lepas puas keliling rumah, dan layan pertanyaan pertanyaan lil' Amin, mrs pip pun bawalah lil' Amin masuk rumah ... dah hampir jam 11 pagi, kain nak sidai, kejap lagi nak masak utk makan tengahari ....

cengginilah antara aktiviti mrs pip bersama anak .... since rumah mrs pip ni NO ASTRO kan, so untuk menonton TV tu memang tak la ...  sesekali layan movie, tu pun CD saja ... 

utk our lil' armies ni, mrs pip download full version ROBOCAR POLI season 1, so tu saja lah yg dorang layan, walaupun ada beberapa CD for kids yang best spt minion, upin ipin, pada zaman dahulu, dory, etc ... tapi ROBOCAR POLI tu jugaklah yang dorang suka ;)

bersambung di lain cerita, 

cheers.




No comments:

Post a Comment

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017