test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Wednesday, 21 June 2017

Travel raya Mrs Pip

hi there,

puasa sudah pun masuk ke penghujungnya ... pasti ramai yang bersiap siap nak balik kampung beraya kan ... korang semua beraya kat mana? raya tahun ni mrs pip and family akan ber'roadtrip' raya insyallah ke kalau tiada aral akan ke Ranau dan Kota Belud ... yeah!


untuk travel raya ni, mrs pip nak pastikan beberapa barang keperluan wajib dibawa dan susah susah nak cari semua item ni, kita terjah je lah LAZADA ... semua ada, senang mrs pip nak shopping T_T ...


dah nama nak travel dua tiga hari kan, jadi perlu ada luggage bag ... nak beraya dan bergaya? pilihlah yang mana satu, memang rambang mata, banyak sangat yang menarik di Lazada... details, klik sini


nak driving jauh jauh ni kan, biasanya keselesaan anak anak sangat diutamakan ... kids car seat support pillow ni elok dibawa bersama ... senang anak anak nak tidur dalam kereta kan ... grumpy no more! hehe. details, klik sini


yang ni pula bento box. mrs pip ni asal jalan jauh kan, wajib bawa bento box. siap siap masak dari rumah kan ... so yang ni beli yang insulated bento box pula, so makanan kekal panas sepanjang perjalanan ... bila anak anak lapar, just singgah kat mana mana tempat yang sesuai untuk berehat seketika, so boleh layan makan dulu sebelum menyambung perjalanan T_T ... details, klik sini


since raya kan, jadi lagu lagu raya wajiblah ada ... kalau lagu terkini boleh saja dengar kat radio kan, so nak beli CD raya yang zaman dulu dulu, menggamit nostalgia ... semua perjalanan raya tak bosan boleh nyanyi ramai ramai kat dalam kereta ... details, klik sini

korang pula macam mana pula? dah siapkan keperluan travel raya?


Marhaban ya Ramadhan ...

nak info info kat korang semua, Lazada sedang menjalankan SALE sempena raya ni tau, RIANG RAYA SALE (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) sedang berlangsung dari 19 Mei sehingga 30 Jun (dan harga hebat diskaun istimewa sehingga 90%!)

cheers.

7 comments:

  1. Wah bestnye ada road trip raya ni. Plg best time travel pasang lagu raya kan.

    By the way, thanks Mrs Pip for ur kind advice. I do really appreciate it :) thank you so much

    ReplyDelete
  2. Saya doakan agar kalian selamat pergi dan balik dalam perjalanan.. Kita road trip drive sorang2 jea.. T_T dan tahun nie giliran kampung mr.hubby plak di Sungkai, Perak...

    ReplyDelete
  3. Mudah2an selamat sepanjang road trip raya nanti.
    Selamat Hari raya.

    ReplyDelete
  4. Wow. Raya dah dekat. Selamat hari raya mrs pip. Maaf zahir batin ya.. Berhati-hati ketika di atas jalan raya..

    ReplyDelete
  5. Saya belum pernah beli dari lazada. Bukannya aoa, belum ada keperluan untuk nembeli. Mungkin satu hari nanti saya beli di situ sebab nampak dlm ni barabg dia cantik.

    ReplyDelete
  6. Bento box tu best.. All the best Mrs Pip

    ReplyDelete
  7. ati2 dlm pjalanan tau =) Ju masi bkerja hingga esok. raya nnti pun masi dekat kk juga dgn kluarga. jauh pun balik ke beaufort tp raya ke 6 nnti =)

    ReplyDelete

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017