test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Thursday, 3 August 2017

Sambutan raya aidilfitri di playschool lil' Iman; Pusat Anak Permata Negara (Membakut) 2017

hi there,

well, raya aidilfitri dah tamat T_T baru ada kesempatan nak up entry raya lil' Iman at his playschool :) ... Permata (Membakut) celebrate raya pada 21/7/17 , majlis berlangsung selesai Maghrib ... cikgu cikgu saja jer buat waktu malam so semua parents diharap dapat hadir ... kalau waktu siang, ramai parents yang kerja kan, especially yang fathers ...

setiap family diminta untuk potluck, well! I is suka bab bab potluck ni, masing masing masak lauk pauk sendiri dari rumah, then hidangkan untuk makan berjemaah bersama sama keluarga Permata yang lain ... mrs pip & family bawa ayam masak kari ... ekceli, menu masakan sudah ditentukan oleh the organizer, so senang setiap family kan, tau dah nak masak apa ...

abaikan tudung mrs pip yang serabut dikerjakan oleh lil' Amin;
tudung bawal beribbon, best pakai, harga cuma RM18.00
beli kat blogger Wawa T_T

sambutan raya di playschool lil' Iman ni bukan setakat datang makan makan saja, ada acara lain juga ... kitorang datang agak lewat, terlepas satu acara iaitu kids raya fashion show :( ... ala, tak dapat tengok anak anak Permata beraksi di runway ...

time kitorang datang tu, acara karaoke raya dah nak start ... yang ni khas untuk bapa-bapa sahaja, dan ikut kumpulan keluarga masing-masing ... mrs pip keluarga kumpulan biru, ada 7 keluarga, tapi yang nyanyi tu cuma 4 orang sahaja, ok lah tu kan, ada wakil lah juga ... I is paksa mr.Husband untuk nyanyi sama ...muehehe ....

mana mrs pip?

lepas karaoke dah selesai, acara anyam ketupat bersama ibu-ibu pula ... mrs pip join game ni, seronok duduk ramai ramai dengan ibu ibu sekalian, gelak gelak nak anyam ketupat .. wei! cikgu cikgu Permata bijak giler, ingatkan dorang nak kita anyam ketupat guna daun kelapa , tapi tak ...

cikgu cikgu tu boleh bagi riben, tapi giler pendek sangat riben tu. sorang dapat dua daun riben, tak stapler yer .. dah lah riben pendek, riben lepas pulak tu, macam mana nak anyam ni? .... 5 minit untuk siapkan anyam ketupat ni ...

kita pun anyam la kan, ibu kat sebelah mrs pip kebetulan ada bawa stapler dlm handbag :) , apalagi, kitorang stapler ler riben mitorang semua ... aish! mcm mana pula ibu tu boleh terfikir nak bawa stapler yer, anyway thanks mommy Casey pinjamkan stapler utk kitorang semua T_T ...

dah selesai acara anyam ketupat, beralih kepada persembahan bunga api ... yang ni kitorang beli bunga api collection duit parents + sumbangan Permata , yang ni just nak memeriahkan majlis raya tu plus untuk bagi anak anak happy ... dapatlah tengok bunga api 32 das kalau tak silap T_T

gambar akhir sebelah kiri: cikgu cikgu sumandak PAPN Membakut :)

dah selesai semua acara, well kita makan! semua enjoy ... ada kelupis, kari, rendang, ayam halia, sosej, mee, nasi, soto, kuih raya, kek raya, air cendol, minuman kordial, dan lain lain tu tak ingat dah ... thanks to all parents yang bawa all the awesome food and drinks for that nite ...

lepas dah siap makan tu, kita bersihkan kawasan sekolah, kutip semua sampah and bapa-bapa diminta mop lantai ... dah siap, kita gambar ramai ramai sebagai tanda kenangan raya tahun 2017 di Permata (Membakut) ... majlis selesai jam 11 malam ....

p/s: muehehe, yang anyam ketupat tu, mrs pip dapat 1st place! woha .... dan mr.Husband and his group dapat tempat ke-3 nyanyi karaoke tu .... baru tau ada penilaian pakaian sedondon, yang menang ialah keluarga Rayyan ... dengar2 dah dua tahun berturut2 family ni menang pakaian sedondon .. congrats! .. tapi memang sesuailah dorang menang award ni, family ni yang paling sedondon malam tu T_T

entry ni just for sharing the memories untuk lil' Iman in his playschool  ... once lil' Iman dah besar dah boleh baca blog mommy, nnt lil' Iman bolehlah imbas kenangan lalu bersama kawan2 and cikgu2 di Permata ... love the school a lot! ....

thanks for reading everyone, xoxo...

cheers

24 comments:

  1. hehehe takpe raya dah habis pun.. kemeriahan tetap terasa =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, raya tetap terasa walaupun dah habis kan...tak lama lagi raya haji menyusul pula.

      Delete
  2. wahh, pandai mrs pip anyam ketupat, ketupat reben plak tu, memang haru la nak siapkan...bukan senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah anyam ketupat sikit2, tak cantik mana pun ...main belasah jer time anyam tu ...😀

      Delete
  3. Meriahnya siap Ada acara utk ibu bapa lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok juga attend aktiviti sekolah anak anak mcm ni, boleh eratkan persahabatan dgn parents lain juga..

      Delete
  4. Meriahnya majlis tu Mrs Pip. Seronok anak2 ye. Ana br tahun ni reti anyam ketupat.kalau ketupat reben mmg x pass lg nampaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meriahlah juga ... seronok anak2, lagi2 cikgu bagi angpow ...

      Delete
  5. Hahaha..COntest anyam ketupat mmg best..Kalo menang lagi best...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel ja semua ketupat kitorang ... tapi mmg susah juga anyam ketupat riben rupanya...

      Delete
  6. bestnya sambutan raya iman,siap ada acara anyam ketupat lagi.

    feel free visit blog sy jg ya http://thevitaviral.blogspot.my/

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Boleh tahan juga sambutannya wp...

      Delete
  8. Next year kau target menang pakaian raya sedondon pulak mpy💕💕💕

    ReplyDelete
    Replies
    1. adui Lu, bab pakaian sedondon mmg selalu fail...

      Delete
  9. wah meriahnyaa, kelupis tu apa. first time dgr. hihi. salam kenal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelupis tu nasi pulut yang dikukus dalam bungkusan daun ...
      makanan tradisi org sini.

      Delete
  10. Terer anyam ketupat. Tahniah Mrs Pip!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah anyam ketupat biasa biasa jer ...ni pun time game tu, ketupat agak serabai pasal riben tu pendek sgt kitorang dpt...

      Delete
  11. Wah seronok..boleh kenal parents lain juga =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu nini, dapat kenal parents lain ... eratkan persahabatan.

      Delete

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017